Chirurgie Vasculara

Chirurgie Vasculara

Consultatii


Tarifele aferente examinarilor / serviciilor medicale pot fi consultate apasand aici.

Pentru programari, va rugam sa sunati la urmatoarele numere de telefon: 021.405.00.00 sau 0723.11.88.55.


Chirurgia vasculara este specialitatea medicala care se ocupa cu tratarea afectiunilor legate de sistemul vascular, care pot fi de tip arterial, venos sau limfatic. Singurele vase care nu sunt abordate in aceasta specialitate sunt cele ale creierului si ale inimii.

Principala afectiune tratata este boala arteriala periferica, rezultat direct al aterosclerozei. Aceasta este o boala tot mai frecventa, afectand aproximativ 20% din populatia adulta de peste 65 ani. In functie de evolutia si severitatea bolii, aceasta poate deveni invalidanta, ducand pana la amputatie sau chiar deces. Din aceste considerente scopul principal al chirurgiei vasculare il reprezinta salvarea membrelor inferioare si reducerea numarului de amputatii majore.

O alta afectiune frecventa este boala carotidiana, deasemenea consecinta a aterosclerozei, manifestata la nivelul arterelor carotide. Una dintre complicatiile majore ale bolii carotidiene netratate este accidentul vascular cerebral, eveniment grav care altereaza semnificativ calitatea vietii, sau poate provoca decesul.

Un capitol important al chirurgiei vasculare il reprezinta boala anevrismala, in principal anevrismul aortei abdominale. In lipsa tratamentului adecvat aceasta afectiune are potential evolutiv sever, ducand adesea la deces. Chirugia vasculara se ocupa si de tratamentul afectiunilor venoase si limfatice periferice. Desi aparent afectiuni mai putin grave, afectiunile venoase si limfatice genereaza complicatii severe, care constituie o sursa majora de disconfort si de alterare a calitatii vietii.

Pacientul vascular este unul fragil, in general varstnic, cu multipla patologie asociata, care necesita un abord pluridisciplinar: cardiologic, neurologic, nefrologic, diabetologic, precum si urmarire la nivel de terapie intensiva post-operator. De asemenea, caracterul complex al defectelor tisulare care trebuiesc tratate leaga strans chirurgia vasculara de alte specialitati chirurgicale: chirurgia generala, chirurgia plastica si reparatorie, ortopedia.

© 2016 Clinica Medicala MediCare