Vacusport

Bulina pretBine ati venit la Medicare, clinica unde puteti beneficia ACUM

de tratamentul viitorului, cu echipamentul Vacusport!

 

Vacusport2 - femeie imbracata sport

Asteptarea a luat sfarsit! Terapia cu Vacuum Intermitent, prin intermediul unui echipament de regenerare Vacusport, este disponibila acum la Clinica Medicare si reprezinta o noua procedură de stimulare a regenerarii si reabilitării, avand la origine o tehnologie din domeniul medicinei spatiale din cadrul N.A.S.A.*

Sistemul de regenerare Vacusport constituie si o metodă inovatoare de crestere a capacității funcționale a organismului si de a îmbunatati rezultatele sportivului, fiind utilizat în medicina sportiva, ortopedie, reabilitare si traumatologie.

Terapia Vacusport se bucura deja de un real succes in randul atletilor de clasa mondiala si a cluburilor de fotbal, rugby si hockey de top,  unde se face tot ce este posibil pentru sporirea performantelor. De asemenea, este utilizat zilnic în clinici de renume, din intreaga lume, din domeniul ortopediei si traumatologiei, pentru rezultate surprinzator de eficiente si rapide în terapia, reabilitarea si mobilizarea pacientilor.

› Cui i se adreseaza?

În mod special, în ceea ce privește tumefactia post-traumatică sau postoperatorie, demararea tratamentului pentru vindecare este întârziată până cand edemul respectiv se restrange. Un astfel de țesut, aflat în stadiul inițial după o traumă, nu poate fi supus la tratamente compresive manuale sau mecanice. Sistemele vaselor arteriale, venoase și limfatice sunt si ele afectate zile intregi; Afecțiunile circulatorii și problemele de drenaj limfatic în țesutul rănit pot continua să existe timp de luni de zile sau chiar ani.

Toate aceste probleme au acum o rezolvare: Sistemul de regenerare Vacusport reduce edemele spontan și permanent. Prin susținerea perfuziei periferice, Terapia cu Vacuum Intermitent stimulează furnizarea de nutrienți și oxigen catre tesuturile afectate, avand ca efect o vindecare rapidă a ranilor și o convalescență mult mai scurta. Toate acestea, fără durere pentru pacient si fără contact fizic.

Vacusport este ideal pentru îngrijirea leziunilor sportive tipice, reducand în mod semnificativ timpul de reabilitare în beneficiul pacienților și a sponsorilor acestora. De asemenea, este indicat pentru accelerarea refacerii după interventiile chirurgicale survenite la nivelul articulatiilor (inclusiv dupa endoprotezare), avand ca beneficiu direct îmbunătățirea calității vieții datorită unei reabilitări rapide si profunde.

Datorită efectului excelent al Terapiei cu Vacuum Intermitent asupra fluxului limfatic, sistemul de regenerare Vacusport este de asemenea recunoscut ca o terapie foarte modernă si eficientă  pentru edemele limfatice.

Prin intermediul Vacusport, in domeniile ortopediei, traumatologiei și medicinei sportive, se pot trata / obține beneficii în:

  • Edem posttraumatic / postoperator
  • Leziuni ligamentare / Rupturi musculare
  • Entorse / Luxații / Contuzii
  • Refacerea rapidă și prevenția accidentărilor în sport
  • Accelerarea recuperării după endoprotezare

Contra-indicații ale Terapiei cu Vacuum Intermitent: Sarcina, Insuficiența cardiacă, Ocluzia de arteră iliacă, Insuficiența renală în dializă (în ziua dializei), Tromboza (<8 săptămani), Risc de tromboză / Embolie, Tromboflebita, Intervenții chirurgicale abdominale sau pelviene recente, Hernia inghinală, Neoplasmele.

› Mod Functionare

Inspirata din medicina aerospatiala din cadrul N.A.S.A.*, Terapia cu Vacuum Intermitent aplică alternativ presiune negativă (vacuum) și presiune neutră (atmosferică) la nivelul membrelor inferioare, până la abdomen. Acest procedeu induce o dilataţie / compresie vasculară ritmică, care stimuleaza circulaţia sângelui într-un mod natural.

Pres. negativaIn faza de presiune negativă (vacuum), sângele este pompat din zona cu presiunecrescută(regiunea superioară a corpului), în zona cu presiune scazută regiunea inferioară a corpului, din interiorul tubului), îmbunătăţind astfel circulaţia sangvină la nivelul membrelor inferioare, cu creșterea aportului de oxigen în sânge și ţesuturi. Acest efect se produce prin vasodilataţie capilară și deschiderea de vase capilare noi.

Pres. neutra

In faza de presiune neutră (atmosferică), sângele din partea inferioară a corpului este pompat eficient spre partea superioară, crescând astfel întoarcerea venoasă și drenajul limfatic. Alte efecte benefice ale acestei faze sunt:

  • creșterea Ph-ului (cu efect de alcalinizare)
  • creșterea sintezei de colagen
  • accelerarea procesului de vindecare a rănilor

Prin cresterea sintezei de colagen si a perfuziei locale, se obtine cresterea fermitatii tisulare, ameliorarea texturii pielii si imbunatatirea aspectului celulitei, aceasta terapie avand rol important si in medicina estetica.

Faza de presiunea neutra are si rolul de a elimina din sange substantele reziduale produse de metabolism, creste “wash-out-ul” cu eliminarea acidului lactic, creatinkinazei, acidului uric, inlaturand oboseala si febra musculara. Astfel, terapia cu vacuum intermitent cu un echipament Vacusport este extrem de utilizata in medicina sportiva, in scop profilactic, curativ si recuperator. Folosita in mod regulat, creste capacitatea cardio-pulmonara, rezistenta la efort si imbunatateste vizibil performanta sportivilor.

O ședinţă de tratament durează între 30-40 de minute, fiind percepută de către pacient ca fiind placută. În funcţie de recomandările primite, pot fi necesare între 10-20 de sesiuni de tratament, pe parcursul a 3-6 saptamani.

Astronaut*Originea tehnologica a Terapiei cu Vacuum Intermitent o regasim in medicina aerospatiala din cadrul NASA. In conditii de imponderabilitate, astronautii trebuie sa urmeze, la fiecare 10 ore, un tratament intr-un echipament care genereaza presiune negativa, pentru a evita aparitia problemelor ortostatice. Aceasta procedura reprezinta singura optiune prin care se asigura o circulatie sangvina suficienta la nivelul membrelor inferioare, circulatie ce este afectata de lipsa gravitatiei. Dezvoltarea ulterioara a acestui concept de catre Institutul de Medicina Spatiala din cadrul Centrului Aerospatial German, a dus la aparitia echipamentului Vacusport. Terapia cu Vacuum Intermitent, pe care se bazeaza echipamentul Vacusport, este recunoscuta ca o metoda moderna si foarte eficace pentru tratarea edemului limfatic / lipoedemului, fiind folosita si in recuperarea postoperatorie/posttraumatica sau in traumatologia membrelor inferioare.


Tarifele aferente Terapiei cu Vacuum Intermitent (Vacumed – Vacusport) pot fi consultate apasand aici.

Pentru programari, va rugam sa sunati la urmatoarele numere de telefon: 021.405.00.00 sau 0723.11.88.55.


› Cine foloseste deja Vacusport

vacusportnani          vacusportronaldo         vacusportgold

Nani Vacusport


Pentru programari, va rugam sa sunati la urmatoarele numere de telefon: 021.405.00.00 sau 0723.11.88.55.

Tarifele aferente Terapiei cu Vacuum Intermitent (Vacumed – Vacusport) pot fi consultate apasand aici.

© 2016 Clinica Medicala MediCare