testare-covid19-sars2
testare-covid19-sars-mobil
Ce inseamna SARS-CoV-2?

SARS-CoV-2 (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2) aparține grupului beta-coronavirusuri, linia 2, subgenul Sarbecovirus. Coronavirusurile sunt virusuri anvelopate, de tip ARN monocatenar cu polaritate pozitivă (ARN ss+), cu dimensiuni mari, de cca 125 nm. SARS-CoV-2 determină o infecție respiratorie denumită COVID-19 (Coronavirus infectious disease – 2019), cu perioadă de incubație medie de cca 5 zile (limite 2-14 zile). Boala este caracterizată prin simptomatologie predominant respiratorie (febră, tuse, dificultăți de respirație) de intensitate moderată în cca 80% din cazuri, dar poate avea manifestări severe (pneumonie bilaterală interstițială), cu evoluție către insuficiență respiratorie, detresa respiratorie acută (ARDS) fiind principala cauză de mortalitate. Există și cazuri cu manifestări gastrointenstinale (mai ales diaree), iar la unii pacienți (în special la cei tineri) au fost semnalate hipo/anosmie și hipo/disgeuzie ca simptome precoce.
Recoltarea probelor*
Recoltarea produselor patologice trebuie realizată imediat în cazul unei persoane ce întrunește criteriile unui caz suspect de infecție cu SARS-CoV-2. Exsudatul nazofaringian este produsul patologic optim pentru diagnostic. Produsele patologice pot fi recoltate, conform recomandărilor OMS și CDC, de la nivelul:

tractului respirator superior (exsudat nazal, exsudat faringian), în cazurile ușoare sau asimptomatice. Pentru recoltare se recomandă utilizarea unui tampon din fibre sintetice cu tija de plastic, deoarece alte modele de recoltoare pot genera rezultate fals negative. În cazul în care se recoltează atât exsudat nazal cât și faringian, se recomandă plasarea celor două tampoane în același tub steril, în 2-3 ml de mediu de transport pentru virusuri (VTM). In cazul in care se poate exista un singur tampon se recomanda recoltarea exudatului nazal.
tractului respirator inferior: sputa (pentru pacienții cu tuse productivă, inducerea sputei nu este recomandată) și/sau aspirat endo-traheal sau lavaj bronhoalveolar pentru pacienții cu infecție respiratorie severă. Sputa conține material mucoid sau mucopurulent ce poate perturba eficiența testelor de detecție a acidului nucleic viral, de aceea fiind necesară lichefierea prealabilă a acestui produs patologic cu ditiotreitol (DTT).
SARS-CoV-2 a fost de asemenea detectat în materii fecale și în sânge, dar nu și în urină. Un raport din China semnalează detecția acidului nucleic viral la 4 donatori asimptomatici în momentul donării, dar nu se cunoaște dacă aceasta indică prezența virusului infecțios și capacitatea de transmitere prin sânge. Probele pereche de ser (faza acută și faza de covalescență) pot fi utile pentru diagnosticul retrospectiv al infecției cu SARS-CoV 2.
Testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19, cunoscut sub denumirea de ARN viral SARS-CoV-2, utilizează metoda Real Time PCR (RT-PCR) evidențiind virusul prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral. Probele recoltate sunt exsudat nazofaringian și faringian, iar un rezultat pozitiv indică prezența în proba analizată a ARN-ului SARS-COV-2, fiind sugestiv pentru diagnosticul COVID-19.
Pentru exsudatul faringian, pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la 4 ore după acestea.

Această metodă este aprobată de către MS şi INSP ca fiind singura metodă de laborator de identificare a persoanelor bolnave COVID-19.

Cum funcţionează testul?

Testul nostru Real-Time RT-PCR COVID-19 va diagnostica dacă sunteți infectat sau nu cu SARS-CoV-2, virusul care cauzează boala COVID-19. Pentru fiecare rezultat pozitiv, ca parte a protocolului standard de laborator, efectuăm un al doilea test pe același eșantion cu confirmare. Este un test sensibil și precis pentru a identifica dacă în prezent sunteți infectat. Acest test nu vă va spune dacă ați fost infectat anterior și sunteti imun. – Pentru un astfel de rezultat puteţi comanda un test calitativ serologic de detecţie a anticorpilor IgM şi IgG AICI.

Capacitatea laboratoarelor Clinica Medicare este de până la 500 de teste / zi.

Metoda de testare: Real Time RT-PCR – VERI-Q PCR 316 aprobată de WHO

Explicaţii adiţionale, de luat în considerare:

Explicaţii adiţionale, de luat în considerare:

Ambele teste, RT-PCR și Testul Rapid de anticorpi sunt necesare pentru a lupta cu COVID-19. Cu toate acestea, sunt teste foarte diferite cu utilizare distincta și nu trebuie confundate între ele.

Există două moduri principale de testare a infecției pentru COVID-19. Primul este un test foarte sensibil și precis care caută ARN-ul virusului folosind o tehnică numită RT-PCR. Aceasta poate detecta infecțiile actuale și este standardul de aur folosit de guvernele din întreaga lume.

Al doilea tip de testare măsoară raspunsul imunologic sau lipsa acestui raspuns la un virus nou contactat. Anticorpii se dezvoltă de obicei în 1-2 săptămâni de la o nouă infecţie și persista mult mai mult în fluxul sanguin decât virusul însuși, oferind o imagine istorică a infecțiilor din trecut.

LISTA DE PREȚURI

Test RT-PCR COVID-19

295 Lei (preț special la plata online)

Test RT-PCR COVID-19 și Gripă A/B

390 Lei


+
Tarif pornire ambulanță

250 Lei in Bucuresti
(300 Lei in judetul Ilfov)

*rezultatul recoltărilor se primește în 12-24 de ore.

Testul se poate comanda doar cu plata online

PROGRAMEAZA-TE ACUM!

[booknetic]

Explicaţii adiţionale, de luat în considerare:
– Testul poate fi achitat doar cu plata online
*Pentru fiecare kit de testare în plus/persoană testată adițional la aceeași adresă se va percepe taxa standard de 390 Lei testu/persoanal.

Pentru deplăsari în afara județului Ilfov, la taxa de ambulanță de 300 lei se adaugă un supliment pentru transport variabil, în funcție de distanța parcursă din București în județul în care se solicită testarea. Plata se va efectua prin card online, iar în scurt timp de la efectuarea comenzii un email de confirmare fiind trimis către dumneavoastră. *dacă în următoarele 24h de la efectuarea comenzii nu primiți email de confirmare, vă rugăm să ne scrieți la adresa office@clinica-medicare.ro cu datele folosite la efectuarea comenzii.

Disclaimer: În cazul unui test pozitiv, laboratorul are obligația legală să anunțe DSP-ul. În primele 2-3 zile de la infectare, există un risc ca testul să iasă fals negativ.ativ.