Această metodă este aprobată de către MS şi INSP ca fiind singura metodă de laborator de identificare a persoanelor bolnave COVID-19.

Grupul ţinta pentru testare (cui se adresează testul):

 • persoane simptomatice.
 • persoane care au intrat în contact cu un bolnav COVID-19 confirmat.
 • populaţia generală (un motiv bun al testării populaţiei generale îl reprezintă un studiu de screening al populaţiei realizat în Islanda în parteneriat cu compania DeCODE, în urma căruia s-a dovedit că 50% dintre cei testaţi pozitiv erau asimptomatici: infectaţi cu SARS-CoV2, fără simptome sau semne de boală, dar capabili să răspândească virusul şi să îi infecteze pe alţii din jurul lor.)

Metoda RT-PCR detectează prezenţa virusului direct în tractul respirator. Concret, RT-PCR îţi spune dacă eşti infectat şi deci dacă poţi transmite virusul / boala mai departe.

Paşi:

 1. Comandă telefonică / pe site a testului Real Time RT-PCR la domiciliu / locul de muncă
 2. Prelevarea probei de la pacient, la domiciliu / locul de muncă, de către un echipaj specializat; proba este tip exudat farignian (din gâtul pacientului, nu din nas, fiind mult mai uşor de suportat de către pacient și având aceeași acuratețe diagnostică).
 3. Transportul probei, în maximă siguranţă, de către echipajul specializat, la laboratoarele Clinica Medicare unde proba este prelucrata RT-PCR.
 4. Elaborarea raportului medical, rezultatul însoţit de recomandările echipei Clinica Medicare sunt trimise către pacient în mai putin de 24h.

* În cazuri rare, rezultatul inițial poate fi “neconcludent”. Rezultatul unui test RT-PCR apare sub formă de grafic care trebuie interpretat. Rezultatele neconcludente/artefactate se vor re-testa pe alte aparate RT-PCR cu alte chituri de detecție, ceea ce poate prelungi livrarea unui rezultat cert cu până la 24 de ore (48h în total)

* Rezultatul recoltărilor se primește în 48 de ore.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la email: office@clinica-medicare.ro

Test PCR

Cum funcţionează?

Testul nostru Real-Time RT-PCR COVID-19 va diagnostica dacă sunteți infectat sau nu cu SARS-CoV-2, virusul care cauzează boala COVID-19. Pentru fiecare rezultat pozitiv, ca parte a protocolului standard de laborator, efectuăm un al doilea test pe același eșantion cu confirmare. Este un test sensibil și precis pentru a identifica dacă în prezent sunteți infectat. Acest test nu vă va spune dacă ați fost infectat anterior și sunteti imun. – Pentru un astfel de rezultat puteţi comanda un test calitativ serologic de detecţie a anticorpilor IgM şi IgG AICI.

Capacitatea laboratoarelor Clinica Medicare este de până la 500 de teste / zi.

Metoda de testare: Real Time RT-PCR – VERI-Q PCR 316 aprobată de WHO

Real Time RT PCR

Explicaţii adiţionale, de luat în considerare:

Ambele teste, RT-PCR și Testul Rapid de anticorpi sunt necesare pentru a lupta cu COVID-19. Cu toate acestea, sunt teste foarte diferite cu utilizare distincta și nu trebuie confundate între ele.

Există două moduri principale de testare a infecției pentru COVID-19. Primul este un test foarte sensibil și precis care caută ARN-ul virusului folosind o tehnică numită RT-PCR. Aceasta poate detecta infecțiile actuale și este standardul de aur folosit de guvernele din întreaga lume.

Al doilea tip de testare măsoară raspunsul imunologic sau lipsa acestui raspuns la un virus nou contactat. Anticorpii se dezvoltă de obicei în 1-2 săptămâni de la o nouă infecţie și persista mult mai mult în fluxul sanguin decât virusul însuși, oferind o imagine istorică a infecțiilor din trecut.

LISTA DE PREȚURI

Test RT-PCR pentru COVID-19 (boală provocată de noul Coronavirus)

450 Lei


+
Tarif pornire ambulanță

550 Lei

*tariful ambulanței va suferi modificări în funcție de județul în care va avea loc recoltarea.
*rezultatul recoltărilor se primește în 48 de ore.

Testul poate fi achitat doar cu plata online.

COMANDĂ TESTUL

cu plata prin card online

  Explicaţii adiţionale, de luat în considerare:

  *Pentru fiecare kit de testare în plus/persoană testată adițional la aceeași adresă se va percepe taxa standard de 390 Lei testu/persoanal.

  Pentru deplăsari în afara județului Ilfov, la taxa de ambulanță de 300 lei se adaugă un supliment pentru transport variabil, în funcție de distanța parcursă din București în județul în care se solicită testarea. Plata se va efectua prin card online, iar în scurt timp de la efectuarea comenzii un email de confirmare fiind trimis către dumneavoastră. *dacă în următoarele 24h de la efectuarea comenzii nu primiți email de confirmare, vă rugăm să ne scrieți la adresa office@clinica-medicare.ro cu datele folosite la efectuarea comenzii.

  Disclaimer: În cazul unui test pozitiv, laboratorul are obligația legală să anunțe DSP-ul. În primele 2-3 zile de la infectare, există un risc ca testul să iasă fals negativ.

  Sunt de acord să primesc rezultatele analizelor pe adresa de email. Am citit toate informațiile despre RT-PCR precum și termenii și condițiile. Sunt de acord cu termenii și condițiile.