Test Anticorpi neutralizanți COVID-19 anti proteina Spike

  • Această testare vă poate ajuta să aflați dacă aveți anticorpi IgG ca urmare a vaccinării cu unul dintre vaccinurile SARS-CoV-2 care conțin proteina ​​Spike.

  • Bănuiți că ați fost expus la virusul SARS-CoV-2, pe baza semnelor și simptomelor anterioare (de exemplu, febră, tuse, dificultăți de respirație) sau v-ați recuperat după boala COVID-19 și doriți să aflați dacă aveți anticorpi.

     

Ce înseamnă dacă am un rezultat Pozitiv al testului?

Dacă aveți un rezultat pozitiv al testului (sunt detectați anticorpi IgG) este posibil să fi fost infectat cu virusul care cauzează COVID-19 la un moment dat în trecut sau ați făcut anticorpi în urma vaccinării. Există, de asemenea, o mică șansă ca un rezultat pozitiv să fie incorect (fals pozitiv). Prezența anticorpilor IgG sugerează că infecția sau vaccinarea s-au întâmplat cu săptămâni până la luni în trecut. De asemenea, sugerează că este posibil să nu mai fiți contagios. Anticorpii IgG indică faptul că este posibil să aveți sau nu o anumită imunitate la virus. Cât de mult ar putea să vă protejeze de îmbolnăvirea cu COVID-19 în viitor, nu se cunoaște. Este bine sa discutați cu medicul dvs. de familie, după ce ați primit rezultatul testului.

Ce înseamnă dacă am un rezultat Negativ al testului?

Un rezultat negativ al testului înseamnă că anticorpii împotriva virusului care provoacă COVID-19 sau pentru vaccin nu au fost găsiți în proba dvs. Unele afecțiuni ar putea împiedica producerea de anticorpi împotriva unei infecții sau în urma vaccinării. Cu toate acestea, este posibil ca acest test să dea un rezultat negativ care este incorect (fals negativ) la unii pacienți. Un rezultat negativ poate apărea dacă sunteți testat la începutul bolii sau la scurt timp după vaccinare și corpul dumneavoastră nu a avut timp să producă anticorpi. Aceasta înseamnă că este posibil să aveți în continuare COVID-19, chiar dacă testul este negativ sau că este prea devreme după vaccinare pentru a detecta anticorpii. Este bine sa discutați cu medicul dvs. de familie, după ce ați primit rezultatul testului.