Echilibrare Posturala

Ce este Echilibrarea posturala?

Echilibrarea posturala este o terapie manuala, care aplicata pe suprafata intregului corp reda echilibrul sistemului locomotor. Actionand specific in vederea corectarii tulburarilor de statica si dinamica ale coloanei vertebrale, centurii pelviene si centurii scapulare, la finalul sedintei se obtine corectarea pozitiei centrului de greutate al corpului pacientului. Aceasta rezulta intr-o stare de echilibru si armonie a intregului corp.

In ce consta Echilibrarea posturala?

In cadrul sedintei de echilibrare posturala se aplica un ansamblu complex de tehnici si procedee terapeutice manuale formate din manevre specifice de masaj imbinate intr-un mod armonios si exact cu intinderi si elongatii articulare si mobilizari active. Aceste manevre sunt aplicate in scopul restabilirii echilibrului functional al organismului uman.

Cui se adreseaza?

Aceasta tehnica este recomandata intr-o serie de dezechilibre aflate la nivelul sistemului locomotor (coloana vertebrala, membre superioare si inferioare, bazin, etc). De asemenea, in urma sedintei de echilibrare posturala se observa o imbunatatire semnificativa a amplitudinii miscarii si o reducere a contracturilor musculare. Aceste rezultate determina o reducere semnificativa a efectelor produse de stres.

Care sunt avantajele Echilibrarii posturale?

Aceasta metoda prezinta cateva avantaje relativ la alte tehnici si metode terapeutice: rezultatele se simt chiar dupa prima sedinta (in general fiecare persoana va simti o senzatie de caldura si confort, precum si o diminuare a senzatiei de oboseala,); poate fi aplicata in scop preventiv (pentru diminuarea efectelor datorate dezechilibrelor din organism); costuri scazute (numarul de sedinte necesare este relativ redus in comparative cu alte tehnici); caracterul holistic al metodei (corpul uman este tratat ca un intreg).

Care sunt contraindicatiile Echilibrarii posturale?

Aceasta metoda prezinta cateva contraindicatii: plagi (arsuri sau rani), boli psihice, osteoporoza avansata, convalescenta dupa interventii chirurgicale, persoane aflate sub influenta anestezicelor puternice sau a unor droguri care pot afecta perceptia durerii.

Pentru programari, va rugam sa sunati la urmatorul numar de telefon: 021.405.00.00 sau folositi formularul de contact.

x
Acest site foloseste cookie-uri. Mai multe informatii aici. Ok