Dermatologie

  • Dr. Ana-Maria Draganita

Dr. Ana-Maria Draganita

Medic Specialist Dermatologie

  • Dr. Catalin Enachescu

Dr. Catalin Enachescu

MMedic Primar Dermato-Venerologie, Estetica si Anti-Aging

Dermatologia este specialitatea medicala care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor cutanate, anexelor pielii (par, unghii) si a mucoaselor adiacente.

Bolile de piele sunt cele mai intalnite forme de infectii care apar la oamenii de toate varstele. Este foarte importanta diagnosticarea corecta a bolii si administrarea tratamentului specific: netratata, orice afectiune de piele se agraveaza si afecteaza nu numai sanatatea fizica ci si echilibrul emotional, conducand la aparitia depresiei, anxietatii si la scaderea stimei de sine.

Pielea este cel mai mare organ al corpului si ne protejeaza de bacterii si virusuri, regland temperatura corpului. Din acest motiv, este constant predispusa imbolnavirii.

Cele mai frecvente afectiuni dermatologice sunt acneea, dermatita atopica (eczemele), urticaria, rozaceea, alunitele, psoriazisul si cancerul de piele.

Pitiriazisul versicolor sau tinea versicolor este o afectiune foarte comuna in prezent, fiind cauzata de o ciuperca care determina leziuni superficiale la nivelul pielii, in special in zona trunchiului si a umerilor. La unele persoane predispuse, boala capata un caracter cronic si recurent. Vinovata de leziuni este o ciuperca din genul Malassezia. Ea se regaseste atat in zonele de piele sanatoasa cat si in cele afectate; transformarea din forma nonagresiva (saprofita) in forma agresiva (parazita) este favorizata de caldura, umiditate, aplicarea de substante grase pe piele, imunodepresie, malnutritie, corticoterapie si raspunsul imun al gazdei. Leziunile devin vizibile mai ales dupa expunerea la soare. Ciuperca este lipofila, se hraneste cu grasime, de aceea se dezvolta pe zonele “grase”, seboreice ale pielii. Nu o intalnim la copii, ci dupa pubertate, cand apare secretia de sebum pe piele. Este rara dupa varsta de 65 de ani.

Parte a aceleasi specialitati este venerologia, care se ocupa cu studierea si tratarea bolilor cu transmitere sexuala (BTS), numite si "boli venerice".

Lista Preturi

Medic Specializarea Servicii Pret
Dr. Ana-Maria Draganita Dermatologie Consultatie de specialitate 200
Control de specialitate 100
Dr. Catalin Enachescu Dermato-Venerologie Consultatie de specialitate 400
CControl de specialitate 200
Consultatie in regim de urgenta 600
x
Acest site foloseste cookie-uri. Mai multe informatii aici. Ok