Recuperare si masaj

  • Cristian Lita

Cristian Lita

Terapeut

Bowen

Ce este Bowen?

Tehnica Bowen este o metoda simpla, delicata, neinvaziva si foarte puternica care activeaza capacitatea organismului de auto-vindecare.

Tehnica Bowen (Bowtech) este un concept relativ nou in contextul terapiilor manuale, ea nu deriva si nici nu este similara vreunei alte terapii corporale. Aceasta tehnica nu este masaj, presopunctura, shiatsu sau orice alta terapie manuala cu care ar putea fi confundata in mod eronat. Tehnica Bowen este o metoda holistica ce are capacitatea de a aduce organismul in armonie, adresandu-se dezechilibrelor existente.

Cel mai important aspect al acestei tehnici este ca organismul dvs. detine controlul asupra propriei sale vindecari, deoarece Bowen ajuta corpul sa-si regaseasca singur starea de armonie. Tocmai de aceea si rezultatele sunt influentate de capacitatea proprie de vindecare a pacientului. In acest sens, este extrem de importanta implicarea personala a pacientului, mai ales in ceea ce priveste urmarea intocmai a recomandarilor primite la sfarsitul fiecarei sedinte.

In ce consta tehnica Bowen?

O sedinta de Bowen consta in aplicarea unor miscari delicate efectuate asupra tesutului conjunctiv. Aceste miscari transmit mesaje prin intermediul fasciilor si a sistemului nervos, reactivand memoria celulara a unei stari preexistente de echilibru si optim existential. Intre secventele de miscari exista anumite pauze, ce confera corpului timpul necesar pentru prelucrarea informatiilor, formularea reactiei de raspuns si activarea procesului de autovindecare.

Cui se adreseaza?

Bowen poate fi benefic intr-o mare varietate de situatii, de la traumatisme minore la dezechilibre cronice,in functie de capacitatea de autovindecare a fiecarui individ in parte.

Care sunt avantajele acestei metode?

Sunt cateva avantaje majore pe care le prezinta tehnica Bowen: nu poate face rau (daca terapia nu este executata corect, corpul nu va actiona sa se autoraneasca); are o gama larga de aplicabilitate (si-a dovedit eficacitatea in cazul tratarii persoanelor in varsta, tinerilor, nou-nascutilor, gravidelor, etc); terapeutul nu-si impune vointa asupra pacientului (nu sunt manevre de manipulare puternice asupra tesutului pacientului); costuri scazute (numarul de sedinte este mai mic comparativ cu alte terapii si nu sunt necesare alte investigatii medicale).

Care sunt contraindicatiile?

Tehnica Bowen nu are contraindicatii.

ECHILIBRARE POSTURALA

Ce este Echilibrarea posturala?

Echilibrarea posturala este o terapie manuala, care aplicata pe suprafata intregului corp reda echilibrul sistemului locomotor. Actionand specific in vederea corectarii tulburarilor de statica si dinamica ale coloanei vertebrale, centurii pelviene si centurii scapulare, la finalul sedintei se obtine corectarea pozitiei centrului de greutate al corpului pacientului. Aceasta rezulta intr-o stare de echilibru si armonie a intregului corp.

In ce consta Echilibrarea posturala?

In cadrul sedintei de echilibrare posturala se aplica un ansamblu complex de tehnici si procedee terapeutice manuale formate din manevre specifice de masaj imbinate intr-un mod armonios si exact cu intinderi si elongatii articulare si mobilizari active. Aceste manevre sunt aplicate in scopul restabilirii echilibrului functional al organismului uman.

Cui se adreseaza?

Aceasta tehnica este recomandata intr-o serie de dezechilibre aflate la nivelul sistemului locomotor (coloana vertebrala, membre superioare si inferioare, bazin, etc). De asemenea, in urma sedintei de echilibrare posturala se observa o imbunatatire semnificativa a amplitudinii miscarii si o reducere a contracturilor musculare. Aceste rezultate determina o reducere semnificativa a efectelor produse de stres.

Care sunt avantajele Echilibrarii posturale?

Aceasta metoda prezinta cateva avantaje relativ la alte tehnici si metode terapeutice: rezultatele se simt chiar dupa prima sedinta (in general fiecare persoana va simti o senzatie de caldura si confort, precum si o diminuare a senzatiei de oboseala,); poate fi aplicata in scop preventiv (pentru diminuarea efectelor datorate dezechilibrelor din organism); costuri scazute (numarul de sedinte necesare este relativ redus in comparative cu alte tehnici); caracterul holistic al metodei (corpul uman este tratat ca un intreg).

Care sunt contraindicatiile Echilibrarii posturale?

Aceasta metoda prezinta cateva contraindicatii: plagi (arsuri sau rani), boli psihice, osteoporoza avansata, convalescenta dupa interventii chirurgicale, persoane aflate sub influenta anestezicelor puternice sau a unor droguri care pot afecta perceptia durerii.

Pentru programari, va rugam sa sunati la urmatorul numar de telefon: 021.405.00.00 sau folositi formularul de contact.

Pentru a vedea preturile