Medicina Muncii

Clinica Medicare Medicina Muncii

Clinica noastra este dedicata sanatatii pacientilor. Veti gasi la noi o maxima atentie si dedicare acordate pacientului, dar si cele mai avansate tratamente disponibile la nivel mondial, care au fost dovedite stiintific ca imbunatatesc si mentin conditia sanatatii. Suntem specializati in tratamentele moderne, minim invazive sau non-invazive.

Clinica MEDICARE este amplasata in partea de nord a capitalei, intr-o zona selecta si usor de accesat. Aici pacientii pot beneficia de toata gama de servicii de diagnostic si tratament de ultima generatie.

Clinica Medicare se pozitioneaza ca un lider in piata serviciilor de inalta calitate din Bucuresti.

Daca tii cu adevarat la sanatatea si frumusetea ta si iti doresti o solutie integrata pentru problemele tale, atunci te asteptam la MEDICARE

Servicii medicale de Medicina Muncii

 • Medicina muncii are ca obiectiv principal stabilirea aptitudinii pentru munca si recomandarea de catre medicul de medicina muncii a unor masuri care vizeaza imbunatatirea conditiilor de munca, prezervarea starii de sanatate si capacitatii de munca a angajatilor, adaptarea locului de munca sau repartizarea in postul optim disponibil a angajatului in functie de capacitatile sale fizice si psihologice. Serviciile medicale de Medicina Muncii in ambulator (finantate exclusiv de angajator) sunt servicii preventive, nu curative si nu implica proceduri terapeutice, de dispensarizare si de prostetica sau de recuperare clinica sau paraclinica a capacitatii de munca. Stabilirea de catre medicul de medicina muncii a investigatiilor anuale necesare fiecarui post din organigrama beneficiarului de servicii (in conformitate cu Anexa 1 a HG nr. 355/2007).
 • Examen medical la angajare - stabilirea aptitudinii pentru munca a angajatului, propuneri ale medicului de medicina muncii privind adaptarea postului de munca la caracteristicile angajatului, includerea in circuitul operational al persoanelor care necesita supraveghere medicala deosebita (in conformitate cu HG nr. 355/2007 Art. 13-17)
 • Examen medical periodic (anual sau, numai pentru contactul direct cu alimente neambalate - semestrial) - (inregistrarea evenimentelor medicale dintre examenele medicale anuale; examene medicale pentru angajatii care lucreaza in conditii de expunere la factori de risc profesionali conform fiselor din Anexa 1 a HG nr. 355/2007 si pentru angajatii care lucreaza fara expunere la factori nocivi profesionali) Examenul periodic este efectuat la sediul companiei, prin deplasarea de catre Medicare a personalului si aparaturii medicale de specialitate pentru un numar mai mare de 20 de salariati.
 • Examen medical la reluarea muncii (in conformitate cu HG nr. 355/2007, Art. 23-25).
 • Examen medical in alte situatii specificate in legislatie, la nevoie (adaptare, schimbarea locului de munca, supraveghere speciala, la cerere).
 • Teste de laborator necesare stabilirii aptitudinii, gradului de afectare a capacitatii de munca datorat unor afectiuni cronice sau acute a angajatilor (oportunitatea lor va fi stabilita de medicul de medicina muncii, conform HG nr. 355/2007 Art. 25)
 • Examinari diagnostice necesare stabilirii aptitudinii, gradului de afectare a capacitatii de munca datorat unor afectiuni cronice sau acute a angajatilor (oportunitatea lor va fi stabilita de medicul de medicina muncii, conform HG nr. 355/2007 Art. 25)
 • Consultatii medici specialisti prevazute in examenele medicale anuale de medicina muncii sau recomandate de medicul de medicina muncii in scopul stabilirii aptitudinii pentru munca.
 • Comunicarea deciziei de aptitudine si a eventualelor recomandari ale medicului de medicina muncii pentru angajatii Beneficiarului, prin completarea fiselor de aptitudine si a altor documente cerute de legislatia de medicina muncii.
 • Consilierea angajatorului privind strategia de sănătate si securitate in munca in cadrul Comitetului de Securitate si Sanatate in Munca (in conformitate cu HG nr. 1425/2006, Art. 58 alin.1, si HG nr. 355/2007, Art. 29) are in vedere participarea la evaluarea riscurilor profesionale si monitorizarea determinanţilor profesionali specifici pe posturi de munca, inclusiv pentru posturile care aparent nu sunt supuse nici unui factor de risc profesional. Aceste actiuni vor fi efectuate in colaborare cu Serviciul de Securitate si Sanatate in Munca (Preventie si Protectie) al angajatorului-client, avand ca scop formularea de obiective specifice pentru mentinerea starii de sanatate a angajatilor si recomandarea de la caz la caz a masurilor profilactice medicale si/sau tehnico-organizatorice de imbunatatire a conditiilor de munca (printre care si necesitatea solicitarii determinarilor de noxe la anumite locuri de munca).
 • Consilierea angajatorului privind adaptarea muncii la caracteristicile psihofiziologice ale angajatilor.
 • Indrumarea activitatii de reabilitare profesionala dupa boala profesionala, boala legata de profesie, accident de munca sau boala cronica (conform HG nr. 355/2007, Art. 24, Art. 29), prin recomandari personalizate ale medicului de medicina muncii de ameliorare, adaptare sau schimbarea a felului muncii (postului, locului sau conditiilor de munca).
 • Dosarul medical al angajatului, precum si toate datele referitoare la viata sa personala, intima si privata, informatiile si rezultatele investigatiilor medicale clinice, paraclinice si de laborator sunt strict confidentiale fata de terti, conform Legii nr. 46/2003 - Legea drepturilor pacientului si HG nr. 355/2007 Art. 46. Angajatul are acces la copii dupa acestea pe baza unei cereri personale scrise adresate in acest sens Centrului Medical MEDICARE.
 • Pentru alte servicii cerute de Beneficiar sau de legislatie, negocierea conditiilor si tarifelor se va face la momentul solicitarii.
 • George Raceanu

George Raceanu

Director Vanzari

0722.30.22.65

email: george.raceanu@clinica-medicare.ro