Psihiatrie

  • Dr. Tereza Velciu-Hara

Dr. Tereza Velciu-Hara

Medic specialist Psihiatrie

  • Dr. Enescu Cristina

Dr. Cristina Enescu

Medic Specialist Psihiatrie

Psihiatria este o ramura a medicinei care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul si reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Psihiatria poate fi definita ca o "disciplina de sinteza" prin care urmarirea si mentinerea sanatatii mintale - scopul sau principal - se obtin luand in considerare diversi factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici, medico-farmacologici. Domeniul psihiatriei se extinde in multe alte specialitati medicale.

Tulburarile psihice si bolile mintale influenteaza aproape toate aspectele vietii unui pacient, functiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realitatii, relatiile interumane, sexualitatea, munca si timpul liber. Asemenea tulburari sunt cauzate de interactiunea unor factori complecsi, biologici, sociali si spirituali, care nu pot fi totdeauna pusi in evidenta cu siguranta.

Sarcina psihiatriei este sa clarifice rolul acestor diversi factori si influenta lor asupra manifestarilor din cursul bolilor mintale. Notiunea de "boala mintala" trebuie sa intre in orbita biologiei si medicinei.

Psihiatria difera de psihologie prin faptul ca psihologia se ocupa cu studiul omului in toate ipostazele sale, atat ca individ, ca grup sau ca masa de oameni, pe cand psihiatria se ocupa doar de omul cu probleme (emotionale, comportamentale s.a.m.d.).

Afectiunile psihice pot fi grupate in : tulburari de afectivitate (depresie majora, boala bipolara), tulburari cognitive (dementa multi-infarct, dementa Alzheimer, delir), tulburari anxioase (atacuri de panica, boala obsesiv-compulsiva), tulburari de personalitate, tulburari psihotice (schizofrenia), dependenta de substante (droguri, alcool, tutun).

In evaluarea psihiatrica, medicul poate solicita o gama completa de teste de laborator, care, combinate cu interviul clinic, ofera o imagine a starii fizice si psihice a unei persoane.

Pentru programari, va rugam sa sunati la urmatorul numar de telefon: 021.405.00.00 sau folositi formularul de contact.

Pentru a vedea preturile